De coronasteunmaatregelen eindigen per 1 oktober 2021. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Naast deze steunmaatregelen zijn er echter nog andere manieren waarin wij als gemeente Maasgouw u als ondernemer kunnen ondersteunen. Deze mogelijkheden lopen ook na 1 oktober door. 

Financiële problemen/Bbz

Maakt u zich zorgen over het voortbestaan van uw bedrijf? Heeft u of dreigt u in de financiële problemen te komen dan zijn er binnen de gemeente verschillende mogelijkheden. Dit zijn schuldhulpverlening en Bbz. Vanaf het einde van de Tozo per 1 oktober 2021 tot het eind van het jaar gelden er tijdelijk aangepaste versoepelde regels voor het aanvragen van een Bbz-uitkering.

Neemt u dan contact op met de gemeente Maasgouw via telefoonnummer 0475 - 852500 en vraag naar het Bbz-team. Zij helpen u met uw specifieke vragen op weg.

Heroriëntatie

De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op veel ondernemers. Dat de maatregelen zijn versoepeld en de steunmaatregelen per 1 oktober stoppen betekent niet dat problemen of schulden zomaar verdwenen zijn. De toekomst is voor veel ondernemers permanent veranderd, dit vraagt om aanpassingsvermogen van de ondernemers. Voor elke ondernemer die wel wat hulp kan gebruiken is een gratis adviestraject beschikbaar. Iemand die je weer even de weg wijst, maar ook perspectief biedt.

Wil je advies over je bedrijfsvoering of over het verdienmodel van je bedrijf? Wil je met een adviseur praten over een nieuwe koers voor je bedrijf of over je financiering? Meld je dan aan voor een adviesgesprek met een adviseur van het IMK via https://www.imk.nl/herorientatiegesprek/

(Om)scholing

Heeft u als ondernemer vragen over (om)scholing van personeel dan kunt u terecht bij het Leerwerkloket Midden Limburg. Zij helpen u graag met al uw vragen over scholing en leerwerk trajecten. Het leerwerkloket faciliteert leerwerkarrangementen in samenwerking met de werkgeversdienstverlening in Midden-Limburg. Ook wanneer u interesse heeft om een erkend leerbedrijf te worden kunt u met hen contact opnemen. Dit kan door een mail te sturen naar middenlimburg@leerwerkloket.nl of door te bellen. Het telefoonnummer is 0475-359177. Voor meer informatie, bezoek de website middenlimburg.leerwerkloket.nl 

Een frisse blik op ondernemen

Keyport is een netwerkorganisatie die de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs (Triple Helix) stimuleert. Keyport heeft toegang tot mensen en middelen die ideeën, projecten en of bedrijven verder kunnen helpen. Samen  de economie in en voor de regio versterken is het doel. Mocht u vrijblijvend advies willen, neem gerust contact op met Renske Cox of Loes Borger. Zij helpen u graag verder. Hun contactgegevens zijn te vinden op de website:  https://www.keyport.nl/nl/contact-keyport ook voor een overzicht van alle projecten kunt u op de website van Keyport terecht.

Accountmanager bedrijven gemeente Maasgouw

De gemeente Maasgouw staat ook zelf voor u klaar. Wij denken graag met u mee. Onze bedrijfscontactfuntionaris is het aanspreekpunt voor bedrijven.