Jaarlijks wordt wereldwijd aandacht besteed aan de internationale Coming Out Day op 11 oktober. Ook de gemeente Maasgouw heeft vandaag de regenboogvlag gehesen.

Global Goals

De gemeente Maasgouw geeft met het hijsen van de regenboogvlag uiting aan het gedachtegoed van de Global Goals: samen een betere plek van de wereld maken door ongelijkheid aan te pakken. "Dat is één van de doelen die we inzetten om Maasgouw als fijne plek om te leven te behouden, waar iedereen de kans krijgt om mee te doen", zegt burgemeester Stef Strous.

Mooier

Wethouder Carla Peters onderstreept met dit gebaar dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht je geaardheid. "Iedereen verdient het om zich geaccepteerd en gelukkig te voelen. Dat maakt onze samenleving mooier."