Ieder jaar op de 2e zondag van december bestaat sinds1997 Wereldlichtjesdag. “World Wide Candle Lighting” is ontstaan in 1997 in Amerika, door “the Compassionate Friends”. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is de idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen.

Wereldlichtjesdag

Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Lichtjesavond in Brachterbeek

De Heemkundekring Maasbracht in beelden vond het een mooi idee om dit initiatief ook in Maasbracht gestalte geven, maar het ook wat breder te trekken. Niet alleen een kaarsje aansteken voor overleden kinderen, maar voor alle overledenen.

Op zondag 10 december wordt in samenwerking met de Rozenkransbroederschap een lichtjesavond georganiseerd. Iedereen is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. 

Om 19.00 uur wordt verzameld bij het Baekerhoes, Kerkstraat 1, Maasbracht-Beek. Vandaar gaat de stoet naar het kerkhof. Bij de graven van de overledenen zal een kaarsje aangestoken worden. 

Op het kerkhof is er rustige muziek en kan men luisteren naar woorden van troost. Deelname aan de lichtjesavond is uiteraard gratis. Aanmelden is niet nodig.