Midden-Limburg, het gebied tussen Susteren in het zuiden en de Peel in het noorden, kent een afwisselende natuur. Dit hangt onder meer samen met de ondergrond.  

In deze lezing komen de volgende natuurgebieden aan de orde: het IJzerenbos en de Hout bij Susteren, de Doort bij Echt, het Koningssteen bij Thorn, de Beegderheide, de dalen van de Leubeek en de Zelsterbeek bij Haelen, de Swalm, het Elmpter Schwalmbruch, het Weerterbos en de Krang, het Weerterbos, de Groote Peel en de Meinweg. 

Deze lezing is geïnspireerd op het wandelboek Natuurparels in Midden-Limburg met 10 rondwandelingen tussen Susteren en de Peel.

Over Olaf Op den Kamp 

Olaf Op den Kamp (1974) is afkomstig uit Kerkrade en woont tegenwoordig in Schleiden in het Duitse Nationalpark Eifel. Hij werkt voor het Natuurhistorisch Genootschap in Roermond, onder meer als hoofdredacteur van het Natuurhistorisch Maandblad. Ook werkte hij als schrijver en redactielid mee aan diverse andere boeken van de Stichting Natuurpublicaties Limburg en schrijft hij wandelgidsen. Olaf heeft een brede natuurhistorische interesse waarbij de meeste aandacht uitgaat naar flora, vogels, paddenstoelen en diverse soorten ongewervelden. Ook de cultuurhistorie heeft zijn belangstelling. Zeker als de natuur later ontgonnen gebieden weer heroverd en de sporen van de menselijke ingrepen nog maar met moeite te zien zijn. 

Praktisch

Locatie:     Aod Thoear, Steegputstraat 4, Thorn

Datum:     maandag 30 januari 2023 van 20.00 tot 22.00 uur

Entree:     leden gratis, niet leden € 5,00 p.p.