BLM Wegenbouw heeft samen met RA+ ingenieurs en gemeente Maasgouw een middag georganiseerd voor de leerlingen van basisschool De Maasparel en kinderopvang Ut Kerreraad uit Stevensweert. Tijdens deze middag konden de leerlingen kennis maken met de wegenbouw en werd er duidelijk welke beroepen er allemaal in de wegenbouw zijn: van stratenmaker tot uitvoerder.

Winnaars

Ook werden de winnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. De mooiste kleurplaten zijn afgedrukt op twee grote bouwhekdoeken en zijn door wethouder Sjors Blomen en projectleider Luc Graus onthuld. De kleurplaten zijn op de Markt in Stevensweert te bewonderen.

Leuk en leerzaam

Daarnaast zijn de leerlingen tijdens deze (wegenbouw)excursie meer te weten gekomen over de werkzaamheden in de wegenbouw, de weg van het water en de rijke geschiedenis van het vestingstadje Stevensweert. Een super leerzame, maar vooral leuke middag.

We willen daar ook graag de vrijwilligers voor bedanken die de circa 90 schoolkinderen een rondleiding gaven in  Streekmuseum Stevensweert /Ohė en Laak. Bedankt!