Op zondag 20 juni treden drie koren op in het Openluchttheater Thorn. Met een aantrekkelijk repertoire bieden zij de bezoekers een luisterrijke en aangename zangmiddag.

Achtereenvolgens zullen optreden: Vrouwenkoor Thorensis (Thorn), Da Capo Vocaal (Stramproy) en De Limburgse Jónges (Weert). 

‘Thorensis’ werd opgericht in 1995 en bestaat thans uit 12 leden. Het koor staat onder leiding van Esther Zaad. Zij heeft het koor gebracht waar het nu is: behorend bij de top van de Nederlandse amateurkoren in hun genre. In 2018 haalde het koor een eerste prijs tijdens het Limburgs Korenfestival. Het repertoire is een melange van klassiek, romantisch tot lichte muziek.

 ‘Da Capo Stramproy’ bestaat normaliter uit circa 70 zangers. Op 18 juni telt het er echter ruim 90. Het sluit op 18 juni een bijzonder project af, genaamd ‘Da Capo Voorjaarskoor’. Vanaf februari repeteerden 25 mensen mee op weg naar het concert in Thorn. Zij kregen hierdoor de gelegenheid om te ervaren hoe fijn het is in koorverband te zingen.
Zij zingen onder de bezielende leiding van Veerle Henkens, ondersteund door pianist Frits Mennen. Het repertoire bestaat uit populaire en klassieke nummers, maar ook Afrikaanse liederen en chansons.

‘De Limburgse Jónges’ is een amateurzanggroep die meerstemmige liedjes over grappige en serieuze onderwerpen van nu en vroeger zingt. Alle teksten zijn door de groep zelfgeschreven en vertolkt in het Limburgs.

Tickets à € 12,50 (inclusief consumptiemunt) zijn te bestellen via: www.OpenluchtTheaterThorn.nl(externe link).
De optredens vinden plaats van 14.00 - 16.00 uur.