Deze week is de week tegen kindermishandeling. Een week waarin we stilstaan bij het belang dat kinderen het recht hebben veilig te kunnen opgroeien. Helaas is dat nog altijd niet voor ieder kind werkelijkheid. In iedere klas zit gemiddeld nog altijd 1 kind dat in aanraking komt met huiselijk geweld. 

Samen de stilte doorbreken

Een eerste stap richting een veilige(re) thuissituatie is praten over wat er gebeurt. Voor een kind kan dit heel spannend, moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Omdat het niet lukt. Omdat het niet veilig voelt. Uit gevoelens van schuld of schaamte of uit angst voor eventuele gevolgen. En die vertrouwde knuffel, waar het kind zijn of haar geheimen doorgaans wél tegen vertelt, kan niet praten! Daarom heeft Beweging Limburg Tegen Kindermishandeling in samenwerking met de alle gemeenten in Limburg, de Provincie Limburg en Veilig Thuis Zuid en Noord- en Midden-Limburg een campagne in het leven geroepen om aandacht te vragen tegen kindermishandeling. Hoe lastig het soms ook is, samen kunnen we de stilte doorbreken. Jij ook!

Banner kindermishandeling

Ziet, hoort of vermoedt u kindermishandeling? 

Vraag advies, ook bij vermoedens of twijfel. Kijk hoe u kindermishandeling kunt herkennen en download de signaalkaart kindermishandeling op de website van Veilig Thuis(externe link) of bel 0800-2000.