Zangvereniging Heel Vocaal neemt u, onder leiding van dirigent Lilit Sati, mee in een bijzonder Kerstconcert met een verhaal.  Zowel traditionele als originele zangnummers vormen de rode draad waarlangs dit verhaal, geschreven door koorlid Marjan Kilkens, wordt verteld en geacteerd.
 

Humor, spanning en ontroering kenmerken deze vertelling, waarin zowel de warmte van eeuwenoude tradities als de soms kille werkelijkheid van de actualiteit herkenbaar zijn.

Het is kerstavond 2022. Het gezin Leyendekkers uit Heythuysen gaat op weg naar een gehuchtje ergens tussen Leens en Burgum, in het uiterste noorden van Groningen. Vader Joep, een rasechte Limburger, en moeder Sietske, een geboren Groningse, willen daar met hun kinderen de Kerstdagen doorbrengen bij opa en oma van moeders kant. Eenmaal op weg loopt alles totaal anders dan gepland. Verwachting en plezier veranderen in schrik, frustratie, verlorenheid en wanhoop. Een onverwachte ontmoeting zorgt voor een verrassend einde.

De medewerking van Maud van Leeuwen uit Horn, student Communicatie - International Events Music & Entertainment in Tilburg , staat garant voor een mooie aanvulling van het koor. Zij speelde en zong onlangs o.a. in den Bosch een hoofdrol in het openluchtspektakel “De Strijd om de Kathedraal” van schrijver Jacques Vriens. Ze is ook gecast voor een hoofdrol in Muziektheater Cuypers. Daarnaast zorgt de deelname van een voor deze gelegenheid speciaal samengesteld  kinderkoor uit Heel, onder leiding van Angelique van Dijk, voor een vrolijke noot in het concert.

Kom ook!

Wij nodigen u van harte uit om van deze voorstelling te komen genieten op  zondag 11 december in CC Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100,  te Heel. De aanvangstijd is 14.00 (tot 16.00 uur ) en de entree bedraagt €4,50. Voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.