Een thuis is meer dan een dak boven je hoofd. Het is een plek waar je je veilig en geborgen voelt. Voor de meeste kinderen is dat zo, maar helaas is dat niet voor iedereen het geval. Soms kunnen kinderen om allerlei redenen niet thuis wonen.

Pleegzorg kan dan een oplossing zijn. Pleegkinderen wonen tijdelijk bij een pleeggezin. Dit kan voor een paar dagen, weken of maanden, maar soms ook voor langere tijd. Pleeggezinnen bieden pleegkinderen een veilige en liefdevolle thuishaven.

Week van de Pleegzorg

Tijdens de Week van de Pleegzorg van 2 t/m 9 november vragen we aandacht voor deze belangrijke zaak. Wethouder Math Wilms: “In Maasgouw zijn 19 pleeggezinnen. Ik waardeer het zeer dat deze gezinnen een thuis bieden voor pleegkinderen. Dit geeft deze kinderen de kans om gezond en veilig op te groeien.”

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig of pleegzorg bij jou en je gezin past? Neem dan contact op met Pactum(externe link) of Xonar(externe link). Dit zijn de twee organisaties in Maasgouw die over pleegzorg gaan. Zij kunnen u meer informatie geven en u helpen om te beslissen of pleegzorg iets voor u is.