Vanaf 15 februari kunt u via de Afvalwijzer app en website(externe link) zien hoe vaak u de grijze container heeft laten legen. Ook ziet u hoe vaak u gebruik gemaakt heeft van de ondergrondse containers. 

Vorig jaar liet RD Maasland u weten dat deze functie toegevoegd zou worden aan de gratis Afvalwijzer App en op de website www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). Door de nieuwe DIFTAR-functie kunt u op Afvalwijzer niet alleen de inzameldagen zien, maar ook hoe vaak u de grijze restafvalcontainer aan de weg heeft gezet. Of hoe vaak u het restafval heeft weggebracht naar een ondergrondse container. Door technische problemen met de ondergrondse containers kon de DIFTAR-functie helaas niet eerder in gebruik genomen worden.

Inloggen mogelijk vanaf 15 februari

U ontvangt u in de tweede week van februari een brief met een persoonlijke toegangscode waarmee u vanaf 15 februari kunt inloggen. Dit doet u als volgt:

  • Heeft u de app nog niet? Installeer dan de Afvalwijzer App. Of ga naar www.mijnafvalwijzer.nl(externe link);
  • Vul uw postcode en huisnummer in om op uw persoonlijke pagina te komen, met daarop onder andere de inzameldata van uw afval;
  • Klik op menu – diftar. Vul daar uw persoonlijke toegangscode.
  • U kunt nu de data zien waarop u de grijze restafvalcontainer aan de weg heeft gezet of afval in de ondergrondse container heeft gegooid.

Ziet u op 15 februari  in de app van de Afvalwijzer geen ‘diftar’ in het menu? Verwijder dan de app van uw smartphone en installeer de Afvalwijzer app opnieuw.

Wat staat er wel en niet in het overzicht?

U ziet in het overzicht alleen hoe vaak uw restafvalcontainer is leeggemaakt of hoe vaak u restafval naar een ondergrondse container heeft gebracht. U kunt aan de hand hiervan de kosten berekenen. De kosten voor 2023 vindt u terug op onze pagina over afval.

De GFT- en PMD-inzameling ziet u niet terug in het overzicht, omdat dit afval gratis wordt opgehaald.

Wanneer moet ik betalen?

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Daarop staat ook de afvalstoffenheffing. Deze is opgebouwd uit het vastrecht voor het nieuwe jaar én de kosten die u nog moet betalen voor het restafval van het afgelopen jaar.