De komende tijd zijn er een aantal interessante bijeenkomsten gepland voor ondernemers. Die bijeenkomsten worden door onder andere Keyport en Midden Limburg Bereikbaar georganiseerd. We zetten ze voor u een rij.

17 november: Innovaties in de ouderenzorg

Op 17 november organiseren de Kerngroep Zorgtechnologie van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L) en LIOF een event met als doel om Limburgse ondernemers en de regionale zorgpraktijk met elkaar te koppelen rondom geselecteerde thema’s in de ouderenzorg. Van 09:00 - 12:30 uur in Hotel Oolderhof in Herten. Meer informatie via de website van LIOF(externe link).

20 november: Mobiliteitscafé

Mobiliteitscafé: alles wat je moet weten over het besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit. Op 20 november zijn alle Limburgse werkgevers met meer dan 100 werknemers welkom die meer willen weten over de CO2-rapportageverplichting van de reisbewegingen van je werknemers. Dee bedrijven moeten per 1 januari 2024 aan de nieuwe verplichtingen voldoen. Het café is van 15.00 uur tot 16.30 uur. Meer informatie via Midden Limburg bereikbaar(externe link).

27 november: Vlaams Nederlandse handelsdag

Op zoek naar informatie met betrekking tot zaken doen over de grens? Deze handelsdag is voor Vlaamse en Nederlandse bedrijven die meer willen weten over zakendoen over de grens. Het maakt niet uit in welke sector u actief bent. De bijeenkomst is in Breda. Meer informatie via de website van RVO(externe link).

29 november: Inspiratiebijeenkomst de verduurzamingskoers

Op woensdag 29 november organiseert SOW Sustainability in samenwerking met Keyport, Crossroads, ESZL, de Rabobank van 16:00 – 18:00 uur een inspiratiebijeenkomst in het Rabobank Kenniscentrum voor het programma De Verduurzamingskoers van SOW Sustainability.

Door alle vraagstukken die er liggen binnen het thema duurzaamheid zoals de klimaatcrisis, energietransitie, het toenemend verlies aan biodiversiteit, omschakeling naar een meer circulaire economie maar ook sociale uitdagingen rond diversiteit en inclusie, armoedebestrijding, de woningnood, de groeiende kloof tussen rijk en arm en de gezondheidszorg zien ondernemers vaak door de bomen het bos niet meer. Het zijn allemaal vraagstukken die vragen om een andere manier van ondernemen. Meer informatie via Keyport(externe link).

30 november: ‘Digitalisering van je logistiek – zo pak je dat slim aan’ 

Je logistieke proces digitaliseren; dat is slim om meerdere redenen. Omdat het kosten kan verlagen door een efficiëntere rittenplanning. En omdat het je helpt bij het rapporteren van de emissies van transport. Deze CSRD-rapportage is voor veel bedrijven en hun transporteurs en toeleveranciers een plicht in de komende jaren. Bedrijven die de voordelen van digitalisering ervaren, vertellen je daar alles over tijdens het Logistiek Café op 30 november 2023, in Roermond. Ook leuk: doe mee aan de rondleiding bij steenwolvezelproducent Rockwool. Meer informatie via Logistiek Bereikbaar(externe link)

11 december: Smart Health Day op Brightlands 

Hoe kun je met data, digitalisering en AI de gezondheidszorg verbeteren en de zorgvraag  terugdringen? Meer informatie via Brightlands(externe link).

15 december: Keyport ontbijt Scheepvaart en scheepsbouw

Op 15 december vindt in Maasgouw een volgend Keyport ontbijt plaats van 7:30 tot 9:30, bij Linssen Yachts. 
Deze editie is specifiek gericht op de scheepsbouw en scheepvaart, en informeert betrokken bedrijven over de ontwikkelingen die in Maasgouw  plaats vinden. Het gaat daarbij met name om de opzet van een cluster waarmee we actief de arbeidsmarkt en de opleidingen willen benaderen. Meer info over tijd en plaats volgt via Keyport(externe link).