Al 5 jaar zijn de Huiskamer Plus in Maasbracht en Beegden een succes. Dagelijks bezoeken ongeveer 20 gasten één van de huiskamers. 

Global Goal 3: goede gezondheid en welzijn

Als Global Goal gemeente vinden we het belangrijk dat onze inwoners blijven deelnemen aan de samenleving en zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Wethouder Math Wilms: “Dit is mede mogelijk als inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen dichtbij huis, zoals de Huiskamer Plus. Zeker in coronatijd is het waardevol dat onze inwoners elkaar kunnen blijven ontmoeten.”

Gast van het eerste uur

Mevrouw Geenen is gast van het eerste uur van de Huiskamer Plus in Beegden. Wekelijks gaat zij met de Wensbus er naar toe. “Ik verheug mij om te gaan. Op de gezelligheid en het samen zijn met de andere gasten. Ik maak graag een puzzeltje en doe ook mee met de activiteiten die georganiseerd worden. Het is een mooie oplossing om de dag door te komen. In het begin van corona moest ook de Huiskamer Plus haar deuren sluiten. Dat waren lange weken. De leiding is ons in die periode niet vergeten. Elke week werden we gebeld en soms ook verrast met een presentje. Ik ben blij dat de Huiskamer Plus nu open mag blijven en dat ik kan gaan.”

Huiskamer Plus Maasbracht
Mevrouw Van Peppel in de Huiskamer Plus in Maasbracht

Voor mevrouw Van Peppel betekenen de bezoeken aan de Huiskamer Plus in Maasbracht veel. “Na het overlijden van mijn man is mijn leven veranderd. Ik moest mijn leven helemaal opnieuw inrichten. De bezoeken aan de Huiskamer Plus helpen om de leegte op te vullen”, vertelt mevrouw Van Peppel. “Samen met de andere deelnemers kaarten, een praatje maken of rustig een puzzeltje maken. Maar ook het luisterend oor dat geboden wordt. Het is een fijne plek om te zijn.”

Global Goals

De Huiskamer Plus is bedoeld voor ouderen die de dag niet goed meer doorkomen of door een beperking aan huis gebonden zijn. Huiskamer Plus biedt een fijne dagbesteding met mensen in vergelijkbare situaties. Werken aan een goede gezondheid en welzijn is één van de Global Goals. Global goals zijn wereldwijde doelen om van de wereld een betere plek te maken. In Maasgouw werken we aan een gezonde en groene leefomgeving, waarin inwoners en ondernemers kansen krijgen en iedereen mee kan doen.

Meer informatie

Is de Huiskamer Plus ook iets voor u? Kijk op www.gemeentemaasgouw.nl/huiskamer-plus voor meer informatie. Op www.gemeentemaasgouw.nl/global-goals staat meer informatie over de Global Goals.

Gedicht

Hieronder een gedicht geschreven over de Huiskamer-plus. Dit gedicht is geschreven door één van de gasten:

Gedicht 5 jaar Hoeskamer