Afgelopen tijd ontvingen wij meldingen van vliegenoverlast. Al eerder hebben wij onderzoek laten doen in de omgeving van Linne. Hieruit bleek dat er niet één oorzaak voor de overlast te vinden is. Wij begrijpen dat vliegenoverlast enorm vervelend is voor u.

Meld overlast vliegen

Ervaart u overlast van vliegen? Meld dit dan bij de gemeente. Wij monitoren deze klachten en alleen zo krijgen wij zicht op een eventuele bron. Melden kan via info@gemeentemaasgouw.nl.  

Tips

Wilt u zelf iets doen tegen overlast van vliegen rondom uw huis? Lees dan onderstaande tips: 

  • Beperk het aantal voedings- en ontwikkelingsbronnen voor vliegen. Denk aan het afgedekt houden van afval, het snel afvoeren van afval en afvalbakken steeds reinigen (vooral in de warme periode). 
  • Maak gebruik van vliegengordijnen en horren in openstaande ramen en deuren om insecten buiten te houden. 
  • Gebruik een vliegenwaaier of iets dergelijks, om een luchtstroom te creëren om te voorkomen dat vliegen op uw voedsel gaan zitten. Vliegen houden er niet van om op de tocht te zitten. 
  • Probeer natuurlijke vijanden aan te trekken, denk hierbij aan vleermuizen en zwaluwen. Eén huiszwaluw in het broedseizoen kan per dag al rond de 9000 vliegende insecten opeten. Om natuurlijke vijanden aan te trekken kunnen er nestkasten of vleermuiskasten geplaatst worden.