Buurtgezinnen is gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Een gezin dat wat steun kan gebruiken bij de opvoeding van de kinderen (vraaggezin) wordt gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). Buurtgezinnen is er voor kinderen in alle leeftijden die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. In Maasgouw zijn er enkele gezinnen op zoek naar een steungezin. Rianne Theunissen, coördinator van Buurtgezinnen in Maasgouw, vertelt hier meer over.

“Het woord steungezin doet misschien vermoeden dat we op zoek zijn naar gezinnen. Dat kan, maar hoeft niet. Ook opa’s en oma’s of volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom”, aldus Rianne. “Ervaring met kinderen is wel van belang. En steunouders moeten een VOG (verklaring Omtrent Gedrag) kunnen laten zien. De hulp is alledaags en laagdrempelig. Een wekelijkse speelafspraak, af en toe een nacht logeren of maandelijks iets leuks ondernemen. Hoe lang? Hoe vaak? Voor wie? Daar maken we samen met het vraaggezin afspraken over.”

In Maasgouw is Buurtgezinnen op zoek naar een steungezin voor:

  • een poppenmoedertje (4 jaar) die gezelschapsspelletjes leuk vindt;
  • een tweeling (2 jaar) die op woensdagochtend kan komen spelen;
  • een vrolijk meisje (4 jaar) die op vrijdag kan komen spelen.

Meer informatie

Meer informatie over deze vraaggezinnen staat op de website van Buurtgezinnen(externe link). Ben jij het steungezin waar we naar zoeken of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met coördinator Rianne Theunissen van Buurtgezinnen Maasgouw. Zij is bereikbaar op 06 - 22 29 43 08 of via rianne@buurtgezinnen.nl