Op 31 december 2023 zijn veel parkeervergunningen voor de historische kern in Thorn verlopen. Veel bewoners en ondernemers hebben inmiddels al een nieuwe parkeervergunning opgehaald bij het gemeentehuis. Heeft u uw nieuwe parkeervergunning nog niet opgehaald, doe dit dan snel. Maar uiterlijk op vrijdag 1 maart.

De BOA’s controleren sinds 1 februari op de nieuwe parkeervergunningen. Als een verlengde parkeervergunning niet uiterlijk vrijdag 1 maart 2024 is opgehaald, vernietigen wij deze vergunning. Als u alsnog een parkeervergunning wilt hebben, moet u deze opnieuw aanvragen. Het kan zijn dat u dan op de wachtlijst komt.

Neem bij het ophalen van de nieuwe vergunning uw huidige vergunning (deze nemen wij weer in) en een geldig kentekenbewijs of lease-contract mee.

Ondernemers en (hun) medewerkers

Bent u ondernemer en heeft u recht op een vergunning voor uw medewerkers? Neem dan een kopie van het kentekenbewijs van uw werknemers en de oude vergunning mee. Omdat de vergunning aan u (ondernemer) is toegekend, kunt alleen u die ophalen. Let wel; vergunningen worden dus niet direct aan medewerkers verstrekt. Ook voor ondernemers geldt dat u uw vergunningen uiterlijk 1 maart 2024 afgehaald moet hebben.

Waarom moet ik het kentekenbewijs meenemen?

De parkeerdruk in het historisch centrum van Thorn is de afgelopen jaren toegenomen. Hierdoor kan niet meer aan iedereen een parkeervergunning worden verstrekt en komen mensen op de wachtlijst te staan. Om te voorkomen dat mensen langer op een vergunning wachten dan nodig is, controleert de gemeente wie nog écht gebruik maakt van een vergunning. Zo houden we de wachtlijst zo kort mogelijk.

Geef wijzigingen door!

Woont u in het historische centrum van Thorn en verkoopt u uw auto of gaat u verhuizen? Laat ons wijzigingen zo snel mogelijk weten. U kunt dit kosteloos doorgeven via het formulier op de gemeente website. Ook als u een nieuwe vergunning wilt, gaat dit via het aanvraagformulier.

Ga naar de pagina Parkeervergunning Thorn