Gemeente Maasgouw onderzoekt op dit moment de mogelijkheid voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip. De plek die de gemeente op het oog heeft voor het riviercruiseschip is de Oude Loswal in Maasbracht. Het gaat om een riviercruiseschip met 180 bedden voor een periode van 12 maanden. 

Solidair

Burgemeester Stef Strous: “De oorlog in Oekraïne woedt nog steeds voort. Maasgouw voelt zich vanaf het begin solidair met de Oekraïense oorlogsslachtoffers en biedt sindsdien de oorlog uitbrak al onderdak. De nood voor de opvang wordt steeds hoger. Daarom onderzoeken we op dit moment of het mogelijk is om Oekraïense vluchtelingen tijdelijk op te vangen op een riviercruiseschip. Of dat daadwerkelijk gaat lukken, dat weten we begin september.” 

Onderzoek

Wanneer uit het onderzoek blijkt dat het riviercruiseschip er kan komen, dan verwacht de gemeente de Oekraïense vluchtelingen dit najaar te ontvangen. Gemeente Maasgouw heeft omwonenden en ondernemers bij de haven op de hoogte gebracht van het onderzoek. 

Meer informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over het onderzoek naar de tijdelijke opvang voor de Oekraïense vluchtelingen.