Zaterdag 24 februari is het 2 jaar geleden dat de militaire Russische invasie van Oekraïne begon. Gemeente Maasgouw hees daarom de Oekraïense vlag om het land en haar bevolking te steunen.

In Maasgouw wonen inmiddels 192 mensen uit het door oorlog getroffen land. 170 van hen wonen in een gemeentelijke opvanglocatie.

Zo’n 60 van hen kwamen zaterdag bij het gemeentehuis in Maasbracht bij elkaar. Zij bedankten gemeente Maasgouw, haar bewoners en alle Nederlanders voor de opvang. Er waren toespraken en er werden liederen gezongen. Ook sprak locoburgemeester Sjors Blomen de groep kort toe.

Bijeenkomst Oekraïne
​Global Goal 16: vrede, justitie en sterke publieke diensten

Global Goals

Gemeente Maasgouw heeft zich verbonden aan de Global Goals. Dit zijn 17 doelen voor een betere, duurzame wereld. Dit project draagt bij aan één daarvan. Lees hier meer over de Global Goals.