De afvalkalender wordt voortaan niet meer huis-aan-huis verspreid. Al het afvalnieuws staat in de app Afvalwijzer of op de website www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). De redenen daarvoor zijn dat het duurzamer is, maar de burgers kunnen ook snel bereikt worden als er wijzigingen zijn in de afvalinzameling. De app Afvalwijzer is gratis te downloaden via de Google Play Store of de App Store. 

Papieren kalender

Wilt u toch graag een papieren kalender? Dan kunt u deze zelf downloaden en printen via de Afvalwijzer(externe link). U kunt ook een papieren exemplaar aanvragen. Dit kan online of telefonisch (zie onderaan het bericht).

Online aanvragen doet u als volgt: 

  • ga naar www.mijnafvalwijzer.nl(externe link);
  • log in met postcode en huisnummer;
  • kies het juiste jaartal waarvan u een kalender wil;
  • klik op het icoontje PDF naast het jaaroverzicht om de kalender zelf te printen;
  • als u de kalender in de brievenbus wilt ontvangen, klikt u op het laatste icoontje naast het jaaroverzicht (kalendertje met potlood);
  • de papieren kalender valt dan binnen 2 weken na aanvraag in de brievenbus. 

Zie voor meer uitleg onderstaande afbeelding.

Uitleg afvalkalender

Telefonisch aanvragen

U kunt de Afvalkalender ook telefonisch aanvragen. Dit kan door te bellen met ons callcenter (0475 - 85 25 00). Als u uw adresgegevens doorgeeft, dan zorgen wij ervoor dat de papieren afvalkalender voor u aangevraagd wordt. De papieren kalender valt dan binnen 2 weken na aanvraag in de brievenbus.