Door RD Maasland is voor sommige huishoudens een extra inzameldag restafval ingepland om de overgang naar de nieuwe route-indeling te overbruggen. Door het nieuwe afvalbeleid zijn veel huishoudens hun restafval beter gaan scheiden en worden minder restafvalcontainers aangeboden. Daarom heeft RD Maasland de inzamelroutes opnieuw ingedeeld.

Bij veel huishoudens wordt het afval in 2023 op een andere dag opgehaald. Er is geprobeerd om ervoor te zorgen dat er niet meer dan vier á vijf weken tussen de laatste restafvallediging van 2022 en de eerste van 2023 zat. Voor sommige huishoudens is dat helaas niet gelukt.

Extra inzameldag restafval

Daarom is er in de eerste week van januari voor sommige huishoudens een extra inzameldag ingepland. Hierdoor hoeft niemand langer dan 5,5 week te wachten op de eerstvolgende mogelijkheid om de restafvalcontainer te laten leegmaken. Op uw persoonlijke afvalkalender ziet u of er voor uw adres een extra inzamelroute is ingepland.   

Afvalkalender online en op papier

De inzameldagen van uw afval kunt u bekijken via de app Afvalwijzer of via de website www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). Wilt u toch liever een geprinte afvalkalender? Dan kunt u een afvalkalender downloaden en printen via www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). U kunt ook een exemplaar aanvragen per post.