Informatief

Excursie biodiversiteit Maasgouw

Datum
tot
Locatie
Maasgouw

Gemeente Maasgouw organiseert samen met Landschapsvereniging De Kringloop enkele excursies biodiversiteit. Wilt u aan een excursie deelnemen en kennismaken met biodiversiteit? Meld u dan aan. Let op dat het aantal plekken beperkt is en u kunt zich maar aanmelden voor één excursie. Deelname is gratis voor inwoners van Maasgouw.

Excursies biodiversiteit

Gemeente Maasgouw beheert haar plantsoenen zo veel mogelijk ecologisch. Of zoals het in ons groenbeleid is omschreven: ‘ecologisch waar het kan, aangeharkt waar het moet’. En het werkt! Er komen inmiddels ruim 180 soorten wilde bijen in onze gemeentelijke groenvoorzieningen voor. Er staan bijzondere planten zoals echte koekoeksbloem, grote ratelaar en kleine pimpernel. Sommige groenvoorzieningen zijn inmiddels echte hotspots voor biodiversiteit. En dat laten we u graag zien.

Samen met Landschapsvereniging De Kringloop hebben we een excursie biodiversiteit samengesteld. De komende tijd volgen vier bijeenkomsten. De excursies vinden plaats van 9:30 tot 12:00 uur op:

  • zondag 28 juli in Stevensweert (start parkeerterrein Sportlaan). Aanmelden tot en met woensdag 24 juli.
  • zondag 18 augustus in Heel (start bij ingang basisschool). Aanmelden tot en met woensdag 14 augustus.

Aanmelden of vragen?

Wilt u graag deelnemen? Meld u dan aan via het online formulier. Heeft u vragen? Neem dan contact op met John van den Berg (j.vandenberg@gemeentemaasgouw.nl). 

Aanmelden via dit online formulier