‘Samen maken we Maasgouw’ is een belangrijk motto voor de gemeente. Het maakt duidelijk dat we Maasgouw samen maken tot wat het is. Maar het wordt ook gezien als een oproep om samen te werken aan een beter en groener Maasgouw. Hier leest u hoe we dit (samen) doen.

Geveltuintjes

Geveltuintjes

Geen voortuin, maar wel behoefte aan groen voor uw deur? Inwoners van de gemeente Maasgouw kunnen met toestemming van de gemeente een geveltuin krijgen. Geveltuintjes zorgen voor een aangenamer klimaat. Vlinders en bijen zijn er blij mee. Regenwater kan beter de grond in dringen. Daarom ondersteunt de gemeente Maasgouw de aanleg van geveltuintjes. De gemeente past de bestrating aan. U zorgt voor de beplanting.

Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moeten bijvoorbeeld voetgangers en overig verkeer er geen hinder van ondervinden. In de voorwaarden vindt u alle informatie. 

Heeft u belangstelling? Neem dan contact op Pieter Derix via p.derix@gemeentemaasgouw.nl.

Dorpsgaard

Dorpsgaard

In Maasgouw zijn enkele dorpsgaarden te vinden. Hier mag iedereen kersen, peren en appels plukken. De dorpsgaarden worden samen met onder andere vrijwilligers onderhouden. Wilt u ook vrijwilliger worden bij een dorpsgaard? Hulp is altijd welkom! Neem daarvoor gerust contact op met John van den Berg

Waar vind ik de dorpsgaarden?

  • Beegden: heerstraat-Zuid (niet openbaar, beheer door omwonenden)
  • Heel: Catualiumplein (lees meer(externe link))
  • Maasbracht: Europlein
  • Stevensweert: Maasdijk
  • Stevensweert: Meersekamp (niet openbaar, in beheer bij Wijngilde Midden-Limburg) 
  • Thorn: Thoerder Eppelke aan de Panheeldersteeg (in beheer bij Jeugdwerk Thorn)
  • Thorn: Notenbeemd (beheer o.a. met omwonenden)
  • Wessem: voormalige sportvelden (in beheer bij dorpsraad)
Logo Schone Lei gemeente Maasgouw

Schone Lei

Schone Lei is de mascotte van gemeente Maasgouw die zich inzet voor een aantrekkelijke openbare ruimte. Via Facebook(externe link) kunt u nieuws van Schone Lei volgen. Zo krijgt u een indruk van wat ons team Wijkbeheer doet om te zorgen voor een uitnodigend en veilig woon- en leefklimaat in élke kern. Ook laten we hier mooie initiatieven van onze inwoners zien.