Waar kunt u al heel snel besparen op uw gas en stroomverbruik? Hoe verduurzaamt u uw woning slim en betaalbaar? Ontdek het tijdens de gratis dorpsbijeenkomsten. Deze worden georganiseerd door Coöperatie Duurzaam Maasgouw samen met gemeente Maasgouw.

Voor de zomervakantie werden er bijeenkomsten georganiseerd in Wessem, Stevensweert en Maasbracht. Daar werden veel vragen gesteld over energiebesparing. Met de huidige energieprijzen zijn mensen zich steeds meer doordrongen van de noodzaak en het nut om het energieverbruik terug te dringen. Daarom gaan we verder met deze voorlichtingsbijeenkomsten in de andere dorpen.

Besparen met duurzame maatregelen

Door de hoge gasprijs zijn investeringen in energiebesparing en alternatieven voor de conventionele verwarmingsketel snel terugverdiend. Subsidies en goedkope leningen helpen daarbij. Wie er komende winters warm bij wil zitten heeft er baat bij om zich nu goed te oriënteren op maatregelen die energiekosten besparen. Tijdens de bijeenkomsten komt dit aan bod.

Bijeenkomsten

Tijdens de algemene voorlichtingsbijeenkomst van 2 uur worden allerlei onderwerpen besproken, zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en mogelijke subsidieregelingen. In de vervolgbijeenkomst wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, hoe u op energiekosten kunt besparen en de woning toekomstbestendig maakt.

Datum en locatie

De dorpsbijeenkomsten vinden plaats op de volgende datums en locaties, telkens van 19:30 tot 21:30 uur:

  • Beegden: op donderdag 15 september (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 22 september (verdiepingsbijeenkomst) in Gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6.
  • Ohé en Laak: op donderdag 29 september (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 6 oktober (verdiepingsbijeenkomst) in Feestzaal Bongaarts, Walburgisstraat 13.
  • Thorn: op vrijdag 14 oktober (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 20 oktober (verdiepingsbijeenkomst) in Zaal Aod Thoear, Steegputstraat 2.
  • Linne: op woensdag 26 oktober (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op woensdag 2 november (verdiepingsbijeenkomst) in Zaal De Harmonie, Grotestraat 9.
  • Heel: op donderdag 10 november (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 17 november (verdiepingsbijeenkomst) in cultureel centrum Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100.

Aanmelden

Inwoners van Maasgouw die willen deelnemen aan de dorpsbijeenkomsten kunnen zich aanmelden op de website van de Coöperatie. Daar kunt u ook aangeven waar u meer informatie over wilt.

Aanmelden en meer informatie(externe link)