De kosten voor gas en elektriciteit zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Heeft u hierdoor moeite om uw energierekening te betalen? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor de energietoeslag. De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum. Het maakt daarbij niet uit of u dat inkomen hebt vanuit een uitkering, vanuit werk of vanuit pensioen.

De energietoeslag is onlangs verhoogd van € 800 naar € 1.300. Heeft u eerder dit jaar de € 800 ontvangen, dan krijgt u eind september automatisch de nabetaling van € 500. Heeft u de energietoeslag nog niet ontvangen en voldoet u aan de voorwaarden? Dan adviseren wij u om de energietoeslag aan te vragen. 

De energietoeslag heeft geen invloed op uw uitkering. Die verandert er niet door. Ook uw huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde. 

Kent u mensen die misschien recht hebben op de energietoeslag? Vertel hen er dan over. De gemeente Maasgouw wil dat zoveel mogelijk mensen, die recht hebben op de toeslag, de toeslag ook echt ontvangen.

Meer informatie

Meer informatie over de energietoeslag, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op onze website. Heeft u nog vragen of hulp nodig bij uw aanvraag? Bel dan naar het Team Participatie van het Servicecentrum MER op nummer (0475) 25 59 50 of stuur een mail naar energietoeslag@servicecentrum-mer.nl.

Heeft u zorgen over geld? Dan kunt u hierover contact opnemen met het Sociaal wijkteam. Het Sociaal wijkteam is er voor ondersteuning, advies en hulp. Zij denken met u mee, ondersteunen u en zoeken samen met u naar een passende oplossing. Hulp vragen kan moeilijk zijn. Schroom niet om contact op te nemen. Zij helpen u graag!