In dit artikel stelt de Adviesraad Sociaal Domein gemeente Maasgouw zich aan u voor.

De term ‘sociaal domein’ is niet voor iedereen een bekend begrip. Waar het om gaat is dat u als inwoner van de gemeente Maasgouw in staat bent om deel te nemen aan de samenleving. Buitengesloten zijn omdat het geld ontbreekt om deel te nemen aan verenigingen of dat u niet weet waar u hulp, begeleiding en ondersteuning kunt aanvragen en u niet goed weet wie u daarvoor kunt aanspreken. Dat zijn vragen waar de Adviesraad Sociaal Domein u bij kan helpen. 

Welbevinden beïnvloeden

Het is een kleine selectie van voorbeelden. Het gevoel van buitengesloten zijn of geen bezoek meer ontvangen, kan de gezondheid en het welbevinden negatief beïnvloeden. Ook dat is een punt waar wij als Adviesraad ons zorgen over maken. Zo hebben wij de gemeenteambtenaren in het sociale domein geadviseerd op het woonbeleid voor mantelzorgers en starters op de woningmarkt. En hebben wij advies gegeven over de tijdelijke vangnetregeling voor huishoudens.  

Gevraagd en ongevraagd advies

De leden van de adviesraad halen de signalen op uit de gemeenschap in de 8 kernen. Wij zijn de ogen en oren en nemen de verzamelde signalen mee in een gesprek met de ambtenaren in het sociale domein. De signalen zetten ons aan om een gevraagd of ongevraagd advies op te stellen aan het bestuur van de gemeente Maasgouw. 

Een vraag aan de adviesraad? 

Wij, de adviesraadsleden, zijn vrijwilligers en wonen in de kernen van de gemeente Maasgouw. Misschien kent u ons al? Wij zijn: Roselda van Cann-Sengers uit Beegden, Karin van der Plas en Maurice Ubachs uit Heel, Ad Berger en Loek Janssen uit Linne, Suus Vergooszen uit Maasbracht, Linda Jacobs uit Stevensweert, Wilbert Lalieu uit Thorn en Erik Stukstette uit Wessem. 

Heeft u een vraag of wilt u een ervaring met ons delen? Spreek ons aan of vul het contactformulier in op de website van Adviesraad Sociaal Domein(externe link).

Roselda van Cann-Sengers
Coördinator Adviesraad Sociaal Domein