Aannemerscombinatie Hakkers-Beens verricht vanaf begin september onderhoud aan de oevers van het kanaal Nederweert - Wessem ter hoogte van Panheel. Tijdens deze werkzaamheden worden met name de damwanden vervangen. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden dit najaar klaar. 

Damwanden houden oevers van kanalen stabiel en het water op haar plek. Om die functie te waarborgen vervangt Rijkswaterstaat oude, voornamelijk betonnen damwanden door nieuwe stalen damwanden. Dat voorkomt onveilige situaties rond de oever én het dichtslibben van de vaarweg. 

Mogelijke hinder

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7 en 19 uur en worden voornamelijk vanaf het water uitgevoerd op pontons. Wegen en fietspaden blijven dan ook gewoon toegankelijk. Er is geen hinder voor het wegverkeer. Maatregelen voor de scheepvaart worden via de gebruikelijk kanalen gecommuniceerd. De nieuwe damwanden worden al trillend de grond ingebracht. Dat is te horen en soms ook te voelen. Doordat bebouwing in de omgeving ver genoeg van de werkzaamheden vandaan ligt, zal die trilling niet voor schade zorgen. 

Werkzaamheden te volgen via de BouwApp

Aannemerscombinatie Hakkers-Beens biedt omwonenden de kans om de voortgang van de werkzaamheden te volgen via de Bouw App. Geïnteresseerden kunnen de app gratis downloaden in de App store(externe link) of Google Play store(externe link). Zoek vervolgens het project ‘Groot Onderhoud Vaarwegen 7a’ en klik op volgen.