De heer Van der Plas heeft een aantal maanden geleden een hersenbloeding gehad. Meneer heeft tot op heden gerevalideerd en mag eindelijk naar huis. Wanneer meneer thuis komt en zijn dagelijkse zaken wilt hervatten, komt hij er al snel achter dat dit niet lukt. Hij kan moeilijk structuur in zijn dag brengen en is daarbij erg vermoeid. Dit komt doordat het energie level van mensen met een hersenletsel lager is dan gewoonlijk, hierdoor begint hij de dag al met een achterstand. Meneer zou graag hulp willen bij het invullen van zijn dag terwijl hij rekening houdt met zijn energie level. Ook merkt meneer dat zijn sociale contacten minder zijn geworden, hij vindt het lastig om de contacten te onderhouden.

Niet alleen meneer heeft last van de gevolgen van zijn hersenbloeding maar ook zijn partner. Zij merkt dat meneer veel zorg nodig heeft en raakt hierdoor overbelast. 

Dag van overprikkeling hersenletsel

Op 23 juni is het de dag van overprikkeling bij hersenletsel. Overprikkeling is één van de onzichtbare gevolgen bij een hersenaandoening. Het doel van deze dag is om voor meer bewustwording en kennis te zorgen hierover. Overprikkeling kan leiden tot lichamelijke, emotionele en cognitieve klachten. Ook is eenzaamheid een voorkomend probleem bij mensen met een hersenletsel omdat ze zich vaak in het contact met groepen of mensen terugtrekken of contact helemaal vermijden. Heeft u een niet aangeboren hersenletsel of bent u partner van iemand met een niet aangeboren hersenletsel en ondervindt u problemen met bijvoorbeeld dagstructuur, het hervatten van dagelijkse zaken, het onderhouden van sociale contacten of heeft u behoefte aan contact met lotgenoten? Neemt u dan contact op met het Sociaal wijkteam. 

Sociaal wijkteam

Het Sociaal wijkteam is er voor ondersteuning, advies en hulp aan inwoners. U kunt bij het Sociaal wijkteam terecht met allerlei vragen. Niet alleen voor uzelf, maar ook als u iemand kent die hulp nodig heeft. Zij denken met u mee, ondersteunen u en helpen u met zoeken naar een passende oplossing voor uw vraag. Neem gerust contact op met het Sociaal wijkteam. Meer informatie vindt u op onze website onder Sociaal wijkteam.