Er was van alles te beleven tijdens de Dag van de Binnenvaart op zaterdag 11 november in Maasbracht. Er waren rondleidingen bij de Bediencentrale van Rijkswaterstaat en bij enkele nautische bedrijven. Speciaal voor deze dag lag het cruiseschip Olympia in de haven waarop bezoekers kennis konden maken met de passagiersvaart. Ook het Maas Binnenvaartmuseum nam deel aan de dag. Veel nieuwsgierige bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om in Maasbracht een kijkje te nemen achter de schermen van deze bijzondere maritieme wereld.  

Eén van de belangrijkste plekken

Vooral voor de scheepsreparatie en de scheepsbouw is Maasbracht nog steeds één van de belangrijkste plekken in Nederland. De nautische bedrijven staan bekend vanwege de hoge kwaliteit die ze bieden. Wethouder Tim Snijckers: “Vaak zien we niet hoe groot de naam van Maasbracht is in de binnenvaart. We vinden dit soms te vanzelfsprekend. De nautische bedrijven in Maasbracht zijn spelers van wereldformaat. Tijdens rondleidingen op de Dag van de Binnenvaart konden bezoekers dit nu zelf ook ervaren.” 

Vierde editie in 2024

Nu is al bekend dat de Wereld van de Binnenvaart ook komend jaar de Dag van de Binnenvaart organiseert. Deze vierde editie wordt gehouden op 9 november 2024.