Gemeente Maasgouw organiseert samen met Landschapsvereniging De Kringloop een (gratis) cursus biodiversiteit. Deze bestaat uit een informatieavond en vier bijeenkomsten. Woont u in Maasgouw? Dan kunt u zich aanmelden voor de cursus. Let op dat het aantal plekken beperkt is. 

Cursus biodiversiteit

Gemeente Maasgouw beheert haar plantsoenen zo veel mogelijk ecologisch. Of zoals het in ons groenbeleid is omschreven: “ecologisch waar het kan, aangeharkt waar het moet”. En het werkt! Er komen inmiddels ruim 140 soorten wilde bijen in onze plantsoenen voor. Er staan bijzondere planten zoals echte koekoeksbloem, grote ratelaar en kleine pimpernel. Sommige groenvoorzieningen zijn inmiddels echte hotspots voor biodiversiteit. En dat laten we u graag zien.

Samen met Landschapsvereniging De Kringloop hebben we een cursus biodiversiteit samengesteld. Donderdagavond 25 mei vond er al een informatieavond plaats. De komende tijd volgen vier excursies. De excursies vinden plaats van 9:30 tot 12:00 uur op:

  • zondag 11 juni;
  • zondag 2 juli;
  • zondag 20 augustus;
  • zondag 3 september.

Aanmelden of vragen?

Wilt u aan deze reeks bijeenkomsten deelnemen en kennismaken met de biodiversiteit in onze wadi’s en andere plantsoenen? Meld u dan aan met onderstaand online formulier. Let op, het aantal plekken is beperkt!

Heeft u vragen? neem dan contact op met John van den Berg (j.vandenberg@gemeentemaasgouw.nl). 

Aanmelden via dit online formulier