Op last van burgemeester Stef Strous is op dinsdag 28 februari een woning aan de Mosberg 2 in Linne gesloten. De sluiting geldt voor zes maanden op grond van overtreding van de Opiumwet.

Op 29 september 2022 is bij een politieonderzoek in een woning een hoeveelheid hard- en softdrugs en een grote som contant geld aangetroffen. Daarnaast zijn er ook middelen aangetroffen die als hulpstof worden gebruikt bij diverse drugsprocessen. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van een Misdaad Anoniem Melding.

Handel, gebruik en aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen heeft de burgemeester besloten de woning voor zes maanden te sluiten. Hij roept burgers op om verdachte situaties te melden bij de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem via 0800-7000.