Brandweer Wessem is één van de 28 brandweerkorpsen binnen Noord-Limburg die bemand worden met vrijwilligers. Brandweervrijwilligers hebben vaak een normale baan en zijn daarnaast ook vrijwilliger bij de brandweer. Momenteel bestaat post Wessem uit een enthousiaste en gedreven groep van 19 vrijwilligers. Maar ze zijn ook op zoek naar nieuwe leden om de paraatheid van de post ook in de toekomst te kunnen borgen. 

Als brandweervrijwilliger zit je niet te wachten op de kazerne op een alarm. Je bent thuis, op het werk, boodschappen doen of op een verjaardag. Het alarm krijg je op een speciale brandweerpager die je bij je draagt. Bij een alarm moet je in circa 5 minuten op de kazerne in Wessem kunnen zijn, zodat je vervolgens samen met collega's naar een incident kunt uitrukken. Dit kan van alles zijn. Van een woningbrand tot een ongeval met beknelling en van een incident met gevaarlijke stoffen tot een waterongeval of de bekende kat in de boom.  

Je kunt zelf van tevoren aangeven via een app wanneer je beschikbaar bent om opgeroepen te worden. De naam brandweervrijwilliger is niet altijd een goede omschrijving. Je bent hier eigenlijk parttime mee bezig. Voor de oefen- en opleidingsuren en uitrukken krijg je een financiële vergoeding. Maar er wordt wel verwacht dan je ook voldoende tijd paraat staat om uit te rukken. 

Is je interesse gewekt?

Bezoek dan binnenkort één van onderstaande evenementen gratis en geheel vrijblijvend. De vrijwilligers van de brandweer vertellen dan graag alles over het vak en hun eigen ervaringen. Ook worden je vragen beantwoord.

Brandweeroefeningen

Wanneer: zaterdag 30 september van 9 tot 15 uur.
Waar: Kloosterlaan 6 in Wessem (locatie tafeltennis Westa).
Wat: brandweerposten uit de regio komen in actie bij een ludiek scenario.

Brandweerspektakel

Wanneer: vrijdag 6 oktober van 19 tot 21 uur.
Waar: Maasboulevard Wessem (t.h.v. Gasterie De Knip).
Wat: brandweerspellen voor jong en oud met diverse brandweervoertuigen en demonstraties.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van Brandweer Wessem(externe link) of op Facebook(externe link).