HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Werken bij gemeente Maasgouw  |  Werkervaringsplek: secretarieel ondersteuner

Werkervaringsplek: secretarieel ondersteuner

Door het opdoen van ervaring worden je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Het vervullen van een werkervaringsplaats heeft uiteindelijk tot doel om ergens anders weer een baan te vinden. We vinden het daarom belangrijk dat jij inzet en betrokkenheid toont bij jouw heroriëntatie op de arbeidsmarkt.

Binnen deze werkervaringsplek leer jij om je kennis goed toe te passen en te ontsluiten. Daarbij weet jij wensen en behoeften te vergaren en is de klantvraag voor jou leidend. Hier ga je altijd vertrouwelijk mee om. Je bent flexibel en ondernemend, streeft naar hoge kwaliteit en je gaat accuraat, planmatig en pragmatisch te werk. Ook ben je communicatief vaardig. Herken jij je in deze beschrijving? Dan zoeken wij jou!

Wij bieden jou:

  • een tijdelijke functie van maximaal een jaar en 32 uur per week binnen het team Bestuurszaken, Strategie en Control. Daarbij geldt een proefperiode van een half jaar en bij goed functioneren wordt dit met een periode van een half jaar verlengd . Bij werkervaringsplaatsen kiezen wij voor een payrollconstructie bij Driessen;
  • een vergoeding ter hoogte van het minimum loon;
  • Het Maasgouwse Werken als flexibel werkconcept: je werkt waar en wanneer je dit wil en de organisatie je nodig heeft.
  • ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling in de vorm van een opleidingsbudget.

Wat ga je doen?

Het bestuurssecretariaat ondersteunt het college en het MT op allerlei gebieden: agenda, mail, etc. Natuurlijk wordt ook het vergaderproces goed ondersteund vanuit het secretariaat. Jij gaat bij deze werkzaamheden helpen. Je vaste taken worden het voorbereiden en vastleggen van collegevergaderingen, het ondersteunen van leden van het management en het meewerken aan de voorbereiding van ontvangsten en bezoeken van het college van Burgemeester en Wethouders. Daarbij werk je nauw samen met je collega’s in dit dynamische werkveld. Je vult je collega’s dus aan waar nodig. Het werk is heel afwisselend, met pieken en dalen in werktijden.

Ben jij iemand die:

  • net van school komt of op dit moment geen baan heeft;
  • op dit moment geen baan heeft;
  • beschikt over een MBO werk-en denkniveau.
  • de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk goed beheerst ;
  • een VOG-verklaring kan overleggen omdat wij integriteit hoog in het vaandel hebben staan.

Waag jij dan de sprong?

Overtuig ons met enthousiasme van je motivatie! Solliciteer online vóór 13 juni. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnenkomen via IGOM. Met vragen over deze vacature kun je terecht bij Huub Hannen (adjunct-directeur/teammanager BSC) via telefoonnummer 0475-852500 of per mail: h.hannen@gemeentemaasgouw.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met de Servicedesk HRM (0475-255355). Kijk voor meer informatie over de gemeente op onze website: www.gemeentemaasgouw.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op dinsdag 20 juni en de tweede ronde op donderdag 27 juni.