HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Gast van de raad

Gast van de raad

Politiek ver van je bed? Geen idee waar de raad over moet beslissen en waar ze niet over gaat. Heb je altijd al weten wat een raadslid doet? Of wil je gewoon eens een raadsvergadering bijwonen? Meld je dan aan als ‘Gast van de raad’.

Voorafgaand aan een raadsvergadering word je als ‘gast’ ontvangen door burgemeester Strous, enkele raadsleden en de griffier. Tijdens deze informatieve bijeenkomst word je uitgebreid geïnformeerd over het politieke spel, het werk van de raadsleden en het verloop van de vergadering. Ook wordt kort ingegaan op de agenda van de vergadering.

Programma

De bijeenkomst start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. Na een rondleiding door de raadszaal kun je (een deel van) de raadsvergadering bijwonen. Het is natuurlijk niet verplicht om de hele raadsvergadering bij te wonen. Na afloop van de vergadering is er altijd een gezellig samenzijn met raadsleden, collegeleden en ambtenaren. Je hebt dan de mogelijkheid om vragen te stellen aan raadsleden en wethouders. Dit onder het genot van een drankje.

Hoe meld ik me aan?

Iedereen kan zich aanmelden, voorkennis is niet nodig. Deelname is gratis. Het maximale aantal deelnemers is 10 personen per raadsvergadering. Mochten er meer aanmeldingen komen dan wordt er geloot. De afvallers kunnen dan een volgende raadsvergadering bijwonen.

Aanmelden kan via het emailadres: griffie@gemeentemaasgouw.nl of telefoon (0475) 85 28 03.