HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Archief Koninklijke onderscheidingen  |  Koninklijke onderscheidingen 2019

Koninklijke onderscheidingen 2019

Bekijk hier wie in 2019 een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen.

M.F. Smetsers-Coenen

Tijdens het Kerstdiner van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’ heeft mevrouw M.F. (Mia) Smetsers-Coenen (88) uit Stevensweert uit handen van burgemeester S.H.M. Strous de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.

Mevrouw Smetsers heeft zich sinds 1988 ingezet voor de lichamelijk kwetsbare medemens in de gemeenschap. Van 1988 tot 2000 is zij voorzitter geweest van de plaatselijke Zonnebloemafdeling in Horst en was zij van 2000 tot 2008 bestuurslid van deze afdeling. Daarnaast zat zij van 1989 tot 2000 in het bestuur van de regionale Zonnebloemafdeling Horst aan de Maas.

In Stevensweert heeft zij aan de wieg gestaan van de oprichting van de plaatselijke Zonnebloemafdeling ‘Terra Mosa’ en was zij van 2010 tot 2012 voorzitter van deze afdeling. Tot 2018 is zij als vrijwilliger verbonden geweest aan Terra Mosa. Ook was zij initiator van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’, waar mensen uit Stevensweert 1x per maand samen kunnen eten, praten en een spelletje doen. Tussen 1990 en 2007 was mevrouw Smetsers ook suppoost en gids in de Lambertuskerk in Horst.

M.S.G. Verwijlen-Peurteners

Tijdens de afsluiting van de 20ste editie van het Kaarsenfeest Stevensweert heeft mevrouw M.S.G. (Mariet) Verwijlen-Peurteners (69) uit Stevensweert uit handen van burgemeester S.H.M. Strous de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.

Mevrouw Verwijlen zet zich sinds 1986 in voor de gemeenschap van Stevensweert. Zij is één van de vrijwilligers van het eerste uur van de Stichting Kaarsenfeest. Als programmacoördinator zorgt zij ieder jaar voor een mooie invulling van deze avond. Daarnaast zet zij zich sinds 2000 in als bestuurslid en vrijwilliger voor de parochie in Stevensweert en na de toevoegingen van respectievelijk Maasbracht, Maasbracht-Beek, Linne en Ohé en Laak voor de parochiefederatie Maasbracht e.o.

Van 1986 tot 1995 is mevrouw Verwijlen ook secretaris geweest van de lokale afdeling van ZijActief.

H.M.H. Rongen

Tijdens de 25-jarige jubileumviering van de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn heeft burgemeester S.H.M. Strous de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit mogen reiken aan de heer M.H.M (Mat) Rongen (65) uit Thorn.

De heer Rongen zet zich sinds 1994 in voor de gemeenschap van Thorn. Zo is hij medeoprichter, voorzitter en penningmeester van de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn. Verder is hij in 1997 als vrijwilliger begonnen bij het (gemeente)museum Land van Thorn, waar hij nu bestuurslid en conservator is. Hij is als begeleider, kok en chauffeur enkele jaren actief geweest voor de Stichting Franciscaanse voettochten. Ook is de heer Rongen penningmeester van de Stichting Kruisen en Kapellen Maasgouw en koster in de abdijkerk H. Michaël Thorn.

R.G.M. Teeffelen

Tijdens de korpsavond van de brandweer Roermond heeft burgemeester S.H.M. Strous de heer R.G.M. (Rogier) van Teeffelen uit Linne, gemeente Maasgouw, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.De heer Teeffelen heeft zich gedurende een periode van 30 jaar, van 1989 tot 2019, ingezet als brandweervrijwilliger. Tot 1995 bij de post Wessem en van 1996 tot 2019 bij de post Roermond.

Dit jaar heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaats gevonden op vrijdag 26 april 2019. In de gemeente Maasgouw hebben op deze dag 3 mensen uit handen van burgemeester S.H.M. Strous een onderscheiding mogen ontvangen.

Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd:

Mevrouw E.J.M. (Els) Heijnen-Smeets (70) uit Beegden

1980 – 1985            Bestuurslid peuterspeelzaal ‘De Bibelebontseberg’ Beegden
1980 – heden          Organisator en hoofdcollectant Nierstichting en Beegden gebundelde collecte
1986                        Vrijwilliger nostalgische modeshow Beegden
1988 – 1995            Organisatie gezinsmissen basisschool
1988 – 2007            Medeoprichters en secretaresse toneelvereniging Blutz Beegden
2007 – heden          Bestuurslid en activiteitencoördinator Stichting Open Inloop Beegden
2012 – heden          Vrijwilliger Stichting Jeugdwerk ‘De Drammertjes’

De heer H.J.G. (Herman) Claessen (69) uit Beegden

1974 – 2005            Redactie clubblad Voetbalclub Beegden
1985 – heden          Bestuurslid en vrijwilliger Kindervakantiewerk Beegden
1992 – heden          Vrijwilliger Stichting ‘De Jokers Bieëgdje’
1993 – heden          Vrijwilliger Harmonie Crescendo Beegden
2004 – heden          Lid Werkgroep BBC
2011 – heden          Secretaris Stichting Open Inloop Beegden

Naast de al genoemde activiteiten heeft dhr. Claessen zich ook als vrijwilliger ingezet voor de Stichting Sportieve Recreatie, de Tennisclub Beegden en de Schutterij St. Sebastianusgilde Beegden

De heer P.H.M (Peter) Tobben (62) uit Beegden

1988 – heden          Secretaris en vrijwilliger Schutterij St. Sebastianusgilde Beegden       

Naast de al genoemde activiteit zet dhr. Tobben zich ook als vrijwilliger in bij diverse activiteiten van Harmonie Crescendo Beegden en bij het onderling uithelpen tussen de Beegdense verenigingen.

Archief Koninklijke onderscheidingen