HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Archief Koninklijke onderscheidingen  |  Koninklijke onderscheidingen 2014

Koninklijke onderscheidingen 2014

Onderstaande personen zijn in 2014 Koninklijk onderscheiden.


Mevrouw C.T.M. (Riny) Beckers–Derkx (62) uit Maasbracht

Mevrouw Beckers is 8 jaar lang vrijwilligster en voorleesmoeder geweest op de basisschool St. Michael in Maasbracht-Beek. Ook is ze mede-oprichtster en drijvende kracht achter het comité Kerstspel St. Michaelschool Maasbracht-Beek en mede-oprichtster en bestuurslid van jeugdcarnavalsvereniging ‘De Kuukes’. Ze is in het verleden leidster en bestuurslid geweest van de Stichting Jeugdwerk Brachterbeek en secretaris van het kerkbestuur van parochie H. Hart van Jezus. Op dit moment is zij nog steeds actief als vrijwilliger bij St. Anna in Heel en als coördinator van de collectes van het MS fonds en het Epilepsiefonds. Bovendien is zij mantelzorger van een tweetal alleenstaande ouderen.


Mevrouw C.H.A. (Toos) Verheggen-Cnoops (71) uit Maasbracht

Mevrouw Verheggen is al sinds 1985 mantelzorger van twee alleenstaande ouderen en sinds 1995 van een gezin uit de buurt. Verder is zij vanaf 1995 bestuurslid (diverse functies) van “Ons Welzijn”.


Mevrouw E.C.G. (Elly) Welters-Wolters (65) uit Maasbracht

Mevrouw Welters is vanaf 1983 gangmaker bij de fiets- en gymclub van Zij-Actief en collectant voor de EHBO. Verder is zij al lange tijd bestuurslid van het damescomité van Fanfare Eensgezindheid, van Zij-Actief Maasbracht-Beek en algemeen bestuurslid van stichting ’t Baekerhoes. Sinds 2007 is zij bovendien ziekenbezoeker namens de parochie H. Hart van Jezus.


De heer J. (Jan) van Dijk (59) uit Maasbracht

De heer Van Dijk was 17 jaar lang lid van de Kerkenraad en secretaris van de beheerraad van de Reformatorische gemeente Roermond en 10 jaar lid en secretaris van de Beheerraad van de Reformatorische Streekgemeente Midden-Limburg. Van 1992 tot 1994 is hij lid geweest van het comité Herstel Aardbevingsschade Minderbroederskerk Roermond. Verder heeft hij lange tijd diverse bestuursfuncties binnen lokale omroepen vervuld. Op dit moment is de heer Van Dijk nog actief als deelnemer aan de taxidienst van de Protestantse gemeente Maasbracht, als redacteur van Contact, het kerkenblad van de Protestantse gemeenten Roermond en Maasbracht, als fondsenwerver in benefietacties voor het dorp Sambulawan op het eiland Leyte in de Filipijnen en als koster van de Protestantse kerk Maasbracht.


De heer H.L.G.M. (Har) Verkoulen (55) uit Heel

De heer Verkoulen is al lange tijd organisator van de schuttersfeesten en het bedrijfsschieten Schutterij St. Sebastianus Heel en Vrijwilliger bij, eerst RKVV Heel en, VV Hebes. In 1985 is hij prins Carnaval van VV De Gangmaekers in Heel geweest en sindsdien heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor deze vereniging. Verder is de heer Verkoulen nog bestuurslid van de Stichting Hepapolos. Ook is hij zeer actief geweest bij de RKVV Heel, als bestuurslid van het Hoofdbestuur van de RKVV Heel en als teambegeleider, als voorzitter voetbalondersteuning, als beheerder kantine RKVV Heel en als lid van het dagelijks bestuur.


De heer J.M.H.M. Beijnsberger uit Heel

De heer Beijnsberger is mede-oprichter van TC-Helios en heeft zich tot op heden in meerdere functies ingezet voor de tennisvereniging, zoals penningmeester, voorzitter en lid van diverse commissies.Daarnaast maakt de heer Beijnsberger sinds 1980 deel uit van het vrijwilligersteam van parochie St. Stephanus in Heel.


Mevrouw G.M.L. Evers-Cnoops 

Mevrouw Evers heeft zich gedurende 12 jaar als raadslid ingezet voor de lokale politiek.


De heer L.M.J. Wolfs

De heer Wolfs heeft zich gedurende 18 jaar ingezet voor de lokale politiek. Hij is 9 jaar wethouder geweest in de voormalige gemeente Thorn en werd na de herindeling fractievoorzitter van de PvdA in Maasgouw.


De heer T.K.H. van Herten uit Wessem

De heer van Herten is ruim 20 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer in Wessem. Van 1982 tot 1998 was de heer van Herten lid van de bedrijfsbrandweer bij provinciale elektriciteitsmaatschappij PLEM.