HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Archief Koninklijke onderscheidingen  |  Koninklijke onderscheidingen 2009

Koninklijke onderscheidingen 2009

Onderstaande personen zijn in 2009 koninklijk onderscheiden.

De heer P.W.J. VerwijlenDe heer P.W.J. Verwijlen uit Stevensweert

Naast zijn inzet als hoofdbrandwacht van het korps Stevensweert gedurende de afgelopen 30 jaar zet de heer Verwijlen zich ook in voor de St. Maartensviering in Stevensweert. Tijdens de bindingsavond werd afscheid genomen van de heer Verwijlen vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

 

De heer J.H. MichelsDe heer J.H. Michels uit Buchten

De heer Michels is in 1964 bij het bedrijf gestart als scheepstimmerman/meubelmaker. In de loop der jaren heeft hij zijn specialisme uitgebreid en heeft hij alle disciplines binnen het bedrijf doorlopen. Samen met de heer P. Michels heeft hij vele machines voor het bedrijf ontwerpen en gemaakt. Door hun kennis en vakmanschap hebben de heren Michels zich ook ontpopt tot goede leermeesters voor alle jonge mensen die in het bedrijf hun opleiding startten of door een stage moesten voltooien.


De heer P.T.M. MichelsDe heer P.T.M. Michels uit Stevensweert

De heer Michels is in 1969 bij het bedrijf gestart als plaatwerker/cascobouwer. In de loop der jaren heeft hij zijn specialisme uitgebreid en heeft hij alle disciplines binnen het bedrijf doorlopen. Samen met de heer P. Michels heeft hij vele machines voor het bedrijf ontwerpen en gemaakt.
Door hun kennis en vakmanschap hebben de heren Michels zich ook ontpopt tot goede leermeesters voor alle jonge mensen die in het bedrijf hun opleiding startten of door een stage moesten voltooien.


De heer C.M.A. Clout.JPGDe heer C.M.A. Clout uit Velsen

Hoewel de heer Clout woonachtig is in de gemeente Velsen liggen zijn “wortels” in Wessem en Heel. De heer Clout is medeoprichter van het Comité Oorlogsmonumenten Heel, een comité dat de gedachte achter de vijf monumenten binnen de voormalige gemeente Heel levend houdt. Ook is hij de contactpersoon tussen het comité en de betrokken oud-strijders, geeft hij gastlessen op de basisschool in Heel en lezingen aan de seniorenvereniging St. Ambrosius. De heer Clout is auteur van diverse publicaties en boekwerken over de oorlogstijd en zet zich blijvend in voor het documenteren van het oorlogsverleden.


 

De heer J.M.J. CoxDe heer J.M.J. Cox uit Linne

De heer Cox is voorzitter van de ouderenvereniging Maria Joseph in Linne. Daarnaast zet de heer Cox zich sinds 2000 als bestuurslid in voor de Hemochromatose Vereniging Nederland (HVN). De vereniging voor mensen met de ijzerstapelingsziekete is opgericht om patiënten goed van dienst te zijn en hen optimaal te kunnen vertegenwoordigen bij artsen en overheden. Ook zit de heer Cox sinds 2007 in het cliëntenplatform Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Van 1984 tot 2007 was hij voorzitter van de EHBO vereniging Linne. Verder was de heer Cox van 1999 tot 2003 Voorzitter Katholieke Bond voor Ouderen (KBO), afd. Linne. En van 1971 tot 1983 was de heer Cox vertegenwoordiger van de vakbond in de OR van Natronchemie in Herten en onderhandelde hij mee in het belang van de werknemers.


De heer M.H.E. LeijendeckersDe heer M.H.E. Leijendeckers

De heer leijendeckers is bestuurslid van de Fanfare. Daarnaast heeft de heer Leijendeckers zich ingezet als jeugdleider van de voetbalclub Brachterbeek, initiator en organisator van jeugdkampen en voetbalscheidsrechter. Als voorzitter van de ouderraad van de St. Michaelschool was hij ook initiator en organisator van het schoolverlaterkamp. Daarnaast is de heer Leijendeckers ook nog actief als bestuurslid van de tennisclub Stevensweert. 
 

De heer H.J.A. GehlenDe heer H.J.A. Gehlen uit Maasbracht

De heer Gehlen is sinds 1990 bestuurslid van de Fanfare en penningmeester van de Stichting Vrienden Fanfare Eensgezindheid en bestuurslid van de Stichting Baekerhoes. in 1975 was de heer Gehlen medeoprichter van de crèche in Wessem. 
 

 

 

Mevrouw W.A.M.  Derkx-TimmermansMevrouw W.A.M. Derkx-Timmermans uit Heel

Mevrouw Derkx-Timmermans zet zich al 30 jaar in voor het natuuronderwijs in Heel. Naast haar werk als onderwijzeres bij diverse basis- en middelbare scholen was zij de initiator voor de natuuractiviteiten van de basisschool in Heel. Naast het natuuronderwijs zet mevrouw Derkx zich ook in voor diverse natuurorganisaties zoals de werkgroep Vrienden van de Beegderheide en Klankbordgroep Leerke Ven. Tevens is zij vrijwilliger voor de Stichting Proteion en de seniorenvereniging Heel.


Mevrouw H.C.T. van DelftMevrouw H.C.T. van Delft uit Thorn

Mevrouw van Delft zet zich vanaf 1982 in voor de samenleving op het terrein van onderwijs, onderzoek, zorg, welzijn, kinderopvang, toerisme en cultuur. Zo is zij, in samenwerking met de Vereniging Bijzondere Scholen, medeoprichter en voorzitter van de Montessorischool, vrijwillig onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, bestuurslid van de Landelijke Vereniging voor hoofdpijnpatïënten, docente computer- en internetcursussen aan senioren in Thorn, voorzitter van het bestuur van Kinderopvang 't Thorretje en vrijwilliger bij de VVV en het museum 'het land van Thorn' in Thorn. 

  

De heer R.M.M. CorstjensDe heer R.M.M. Corstjens uit Thorn

De heer Corstjens was hoofdbrandwacht en heeft zich 21 jaar ingezet voor het vrijwillige brandweerkorps Thorn. Niet alleen was hij oproepbaar en inzetbaar bij calamiteiten, ook zat hij in de werkgroep Arbo en was hij bestuurslid van de personeelsvereniging van de vrijwillige brandweer. Ook zat hij vaak in de organisatie van diverse activiteiten om de onderlinge sociale binding van de mensen van het korps te bevorderen.

  

De heer H.B. SchumanDe heer H.B. Schuman uit Thorn

De heer Schuman is actief op meerdere gebieden. Zo is hij o.a. adviseur en projectleider restauratie Abdijkerk, adviseur en toezichthouder restauratie kapel OLV Onder de Linden en adviseur t.b.v. de dekenij in Thorn. Ook ontplooit de heer Schuman diverse activiteiten op het gebied van vinologie. De gedecoreerde is bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Wijnvrienden, van Stg. Confrèrie des Chevaliers du Vin Limbourgeois en van de Fédération Internationale des Confrèries Bachiques te Parijs. Ook is hij cursusleider van wijncursussen aan oud-cursisten van de MVU en is hij internationaal jurylid en keurmeester. Verder is de heer Schuman medeorganisator van het Groot Limburgs Aspergediner en culinair redacteur/rapporteur van de jaarlijkse kwalificatie voor restaurants van Navenant.De heer G.G.J. RoumenDe heer G.G.J. Roumen uit Wessem

De heer Roumen is secretaris van Seniorenvereniging St. Lambertus. Hij was raadslid in de voormalige gemeente Heel en hij is momenteel raadslid in gemeente Maasgouw.
Verder was hij secretaris van het kerkbestuur St. Medardusparochie en secretaris van het Oud Limburgs Schuttersfeest Wessem. Ook was hij penningmeester van Wessem Maritiem.De heer H.J.J. HilkensDe heer H.J.J. Hilkens uit Wessem

De heer Hilkens was technisch begeleider bij de havenfeesten in Wessem. Ook is de heer Hilkens medeoprichter van Die Original Maaskapelle. Tot medio 2007 was hij hier voorzitter van. Verder was hij bestuurslid bij de Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht.De heer M.P.A. JorisDe heer M.P.A. Joris uit Wessem

De heer Joris ontplooide diverse activiteiten. Hij is bestuurslid van voetbalvereniging FC Maasgouw. Daarnaast is hij vrijwilliger bij schutterij St. Joris en bij carnavalsvereniging De Golfbraekers. Ook is hij jurylid bij de Limburgse Schuttersbond en is hij verkeersregelaar bij diverse evenementen in de gemeente Maasgouw. De heer Joris was raadslid in de voormalige gemeente Wessem en hij was bestuurslid van fractie Wessem.


De heer G.S.W. RijckxDe heer G.S.W. Rijckx uit Beegden

De heer Rijckx is bestuurslid van Schutterij St. Sebastianusgilde in Beegden. Ook is hij chauffeur tijdens de truckrun in Lommel. Verder was hij bestuurslid en vice-voorzitter van de voetbalvereniging Beegden. De heer Rijckx is medeoprichter en bestuurslid van het Havo-comité in Beegden.De heer A.H. KesselsDe heer A.H. Kessels uit Beegden

De heer Kessels is koster in het kerkgebouw in Beegden. De heer Kessels was bestuurslid bij dameshandbalclub Avanti in Beegden. Ook was hij secretaris van de jeugdafdeling voetbalvereniging in Beegden.De heer G.H.M. VerdonschotDe heer G.H.M. Verdonschot uit Maasbracht

De heer Verdonschot is actief lid en regisseur van Toneelgroep ‘Het Scherm Open’ in Heibloem. Daarnaast is hij voorzitter van het Sinterklaascomité Brachterbeek en lid van Sportraad Maasgouw. Ook is de heer Verdonschot voorzitter geweest van Sport-Real in Maasbracht.De heer A.J.M. LinssenDe heer A.J.M. Linssen uit Maasbracht

De heer Linssen is 2e dirigent bij het kerkelijk zangkoor St. Gertrudis. Daarnaast had hij verschillende bestuurlijke functies. Zo was hij bestuurslid bij St. Cecilia Maasbracht, voorzitter en bestuurslid van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond en bestuurslid van kerkbestuur parochie St. Gertrudis. De heer Linssen is nu nog actief als vrijwilliger voor de parochie St. Gertrudis en voor St. Cecilia Maasbracht.

 

Mevrouw P.C.J. van Erven-CrienenMevrouw P.C.J. van Erven-Crienen uit Thorn

Mevrouw van Erven-Crienen ontplooide meerdere activiteiten. Zij is medeoprichter van Peuterspeelzaal Stramproy. Ook heeft zij een aantal bestuurlijke functies bekleed. Mevrouw van Erven-Crienen is bestuurslid/penningmeester van de Seniorenvereniging Thorn. Verder was zij voorzitter van de oudervereniging St. Ansfried MAVO Thorn en bestuurslid van de Biologische School Wertha in Weert en van KBO-Limburg, afdeling Wonen. Daarnaast was zij Secretaris van het RK Schoolbestuur Stramproy en Secretaris/penningmeester van Stg. Wonen voor ouderen in Thorn.


Mevrouw M.L.G. Agterberg-HoogmansMevrouw M.L.G. Agterberg-Hoogmans uit Heel

Mevrouw Agterberg-Hoogmans heeft diverse dienstverlenende functies bekleed binnen Stichting Daelzicht in Heel. Zo is zij actief voor cliënten van locatie St. Joseph afdeling ontspanning en bestuurslid van de personeelsvereniging Daelzicht Midden. Daarnaast is zij vrijwilliger bij vakantieverblijf Kamp Groet, woonafdeling ’t Stepke, stichting Wigwam Vallei Nederland en Roemenië Comité.Mevrouw Dekkers-PexMevrouw C.J.M. Dekkers-Pex uit Ohé en Laak

Mevrouw Dekkers-Pex is actief als vrijwilliger voor diverse verenigingen in Ohé en Laak. Zo is ze bestuurslid van stg. Verenigingszaal en van het Vrijwilliger Platform. Ook is ze penningmeester bij Kindervakantiewerk Ohé en Laak en bij de Ouderenvereniging. Daarnaast is mevrouw Dekkers-Pex voorzitter van de Vrouwenvereniging Ohé en Laak en van Kerkelijk Zangkoor OLV Geboorte. In 2005 is ze benoemd tot vrijwilliger van het jaar in Ohé en Laak.  

  

Mevrouw M.C.P. Zwets GiesbertsMevrouw M.C.P. Zwets-Giesberts uit Heel

Mevrouw Zwets-Giesberts heeft zich erg veel ingezet voor de Dames Vereniging Heel. Mevrouw Zwets was de spil in de organisatie van activiteiten, lezingen, kerkvieringen en reizen van de vereniging. Ook regelt zij de collectes in Heel voor de landelijke Hartstichting. Daarnaast collecteert ze jaarlijks voor de St. Stephanus parochie en verricht ze hand- en spandiensten bij de kerstviering van de seniorenvereniging.De heer J. BukkemsDe heer J. Bukkems uit Heel

De heer Bukkems is altijd erg actief geweest voor de schutterij en fluit- en tamboerkorps St. Job Leuken-Weert. Als voorzitter is hij een groot animator en stimulator geweest voor de vereniging. Ook was de heer Bukkems begin jaren ’70 een actief lid van de Partij van de Arbeid in Heel. Hij is mede initiatiefnemer geweest voor de vriendschappelijke banden die de gemeente Heel heeft opgezet met Polen.De heer L.W.G. BaarsDe heer L.W.G Baars uit Linne

De heer Baars heeft sinds 1983 met grote inzet het penningmeesterschap van de Landschapsvereniging De Kringloop Linne op zich genomen. Zijn werkzaamheden met betrekking tot deze bestuursfunctie kenmerken zich door betrouwbaarheid, accuratesse en zorgvuldigheid. Hij is een zeer betrokken, aangenaam, humorvol en prettig bestuurslid.De heer C.C.W. BraatDe heer C.C.W. Braat uit Maasbracht

Al ruim 50 jaar zet de heer Braat zich in voor de vakbond. In 1958 was hij oprichter en bestuurslid/kaderlid van de vakbond St. Eloy. Na diverse fusies is decorandus nog steeds als bestuurslid betrokken bij de FNV, afdeling Echt/Maasbracht. Sinds 1990 is de heer Braat tevens vrijwilliger bij de Ouderenbond Maasbracht en sinds 2004 brengt decorandus via de Algemene Hulpdienst maaltijden rond voor Tafeltje-dek-je in Stevensweert en Ohé en Laak.