Fun Beach in Panheel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grote recreatieve attracties in Maasgouw. Het recreatiepark trekt jaarlijks veel bezoekers uit de regio. Op drukke dagen zorgt dit voor parkeeroverlast in de omgeving en soms ook voor onveilige verkeerssituaties. 

De gemeente is er alles aan gelegen om de problemen voor de omwonenden zo snel mogelijk op te lossen. Daarom besloot de gemeenteraad in 2021 om een extra parkeerplaats aan te leggen. Voor dit plan werd in 2022 een bestemmingsplan vastgesteld. De aanleg van de parkeerplaats kon niet direct starten, omdat tegen dit bestemmingsplan een beroep bij de Raad van State is ingesteld. 

Niet langer afwachten

Door oplopende wachttijden bij de Raad van State is het beroep tegen bestemmingsplan nog niet behandeld. De gemeente heeft nu besloten hier niet langer op te wachten. Wethouder Sjors Blomen: “We kunnen de omgeving van Fun Beach niet nog langer confronteren met de parkeer- en verkeersoverlast. Als we nu starten met de voorbereidende werkzaamheden kunnen we de parkeerplaats voor het toeristisch seizoen van 2024 gereed hebben. Daarmee maken we een einde aan de overlast die omwonenden van Fun Beach al jaren ervaren. De kans dat het ingestelde beroep gegrond wordt verklaard is overigens heel klein. Daardoor vinden wij het verantwoord om de uitspraak van de Raad van State niet af te wachten en toch dit voorjaar al te starten met het aanleggen van het parkeerterrein.”