HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Viering van Koningsdag 2017

Viering van Koningsdag 2017(18-04-2017)

Op donderdag 27 april vindt de viering van Koningsdag van de gemeente Maasgouw plaats in Ohé en Laak.

Het is een traditie dat het gemeentebestuur alle inwoners uitnodigt die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Ook collegeleden en raadsleden zijn aanwezig op deze feestelijke bijeenkomst.

Programma

Om 10.45 vertrek bij ’t Lakerhoes aan de Kerkstraat en in optocht naar het plein aan de Graaf Hompeschstraat. Dit onder begeleiding van harmonie St. Caecilia samen met de kinderen op hun versierde fietsen en de genodigden. Op het plein planten we een aantal bomen ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koning Willem Alexander. Iedereen is van harte welkom om hier aanwezig te zijn. Hier vindt ook de aubade plaats, burgemeester Strous houdt een toespraak, de vlaggen worden gehesen en de kinderen tonen hun versierde fietsen.

Vlaggen op Koningsdag

Als u in het bezit bent van een Nederlandse vlag - eventueel met oranje wimpel – stelt het gemeentebestuur het erg op prijs als u tijdens deze dag wilt vlaggen van zonsopkomst tot zonsondergang.

Viering Koningsdag in kernen van Maasgouw

Ook in de andere kernen van Maasgouw vinden op 27 april allerlei activiteiten plaats rondom Koningsdag. De lokale oranjecomités en/of het kindervakantiewerk hebben weer veel werk verzet om er overal een geslaagde dag van te maken. U bent overal van harte welkom!