HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • 10 jaar Maasgouw wordt een feest voor iedereen

  (28-02-2017)

  De fusie van de gemeentes Thorn, Heel en Maasbracht is alweer tien jaar geleden afgerond. De nieuwe gemeente Maasgouw wás slechts een naam, maar ís een begrip. Steeds meer wordt de fusiegemeente een gemeenschap. Om dat gevoel uit te dragen, is er in het jubileumjaar plaats gemaakt voor allerlei activiteiten waarbij de gemeente slechts een bijrol speelt. De burger en het verenigingsleven komen met de ideeën en in principe ook met de uitvoering daarvan.

 • NLdoet: Klussen zoeken vrijwilligers

  (28-02-2017)

  In het weekend van 11 en 12 maart staat NLdoet weer op het programma, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Talloze klussen zijn aangemeld voor de dag, waarop jaarlijks vele bekende en onbekende mensen hun bijdrage kunnen leveren.

 • Veteranenbijeenkomst Maasgouw 16 maart

  (28-02-2017)

  Gemeente Maasgouw heeft veel waardering voor het risicovolle werk dat veteranen verrichten en hebben verricht voor onze samenleving.

 • Andere container? Dat kan via Reinigingsdienst Maasland

  (28-02-2017)

  Wilt u een grotere of juist een kleinere container? Dit kunt u eenvoudig zelf regelen via de website van RD Maasland.

 • Vluchtelingenwerk zoekt taalcoaches

  (28-02-2017)

  Vluchtelingenwerk is op zoek naar taalcoaches voor statushouders; vluchtelingen die zich gevestigd hebben in de gemeente Maasgouw.

 • Start werkzaamheden Fietspad Land van Thorn

  (28-02-2017)

  Om de toeristisch-recreatieve infrastructuur aan de Maasplassen tussen Wessem en Thorn te verbeteren, gaat de gemeente in maart starten met het aanleggen van nieuwe fiets- en wandelpaden en het gedeeltelijk opwaarderen van de bestaande infrastructuur.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen gedurende het jaar.

 • Burgerparticipatie openbare ruimte

  (21-02-2017)

  In 2016 heeft de kern Stevensweert meegedaan met de verkiezing Groenste dorp van Nederland. Deze deelname werd beloond met een verdienstelijke tweede plaats.

 • GGD-onderzoek naar leefstijl jeugd

  (21-02-2017)

  De Limburgse GGD’s hebben de gegevens bekendgemaakt van een landelijk onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van de jeugd van 13 tot 16 jaar. Het ging daarbij om zaken als risicogedrag, pesten, mantelzorg, voeding en andere zaken waarmee de jeugd dagelijks te maken heeft.

 • Andere ophaaldagen huisvuil door carnaval

  (21-02-2017)

  Door carnaval wijzigen de ophaaldagen van het GFT-afval als volgt:

 • Binnenkort aanslagbiljet 2017 in de bus

  (21-02-2017)

  De Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen verstuurt de aanslagbiljetten van de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen 2017 in de week van 28 februari 2017.

 • Dementievrijwilligers gezocht

  (21-02-2017)

  Vrijwilligerszorg Maasgouw zoekt vrijwilligers die ondersteuning bieden aan mensen met dementie in de thuissituatie en hun mantelzorgers.

 • Werk in uitvoering: Stevensweert en Maasbracht

  (21-02-2017)

  In de Gouverneur Houbenstraat in Stevensweert en in de Bolderstraat en Luikstraat in Maasbracht zullen in maart 2017 werkzaamheden plaatsvinden waarbij een aantal bomen zal worden gerooid.

 • Raadslid: iets voor mij?

  (21-02-2017)

  In maart 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. We kiezen dan de raadsleden die namens ons belangrijke beslissingen over Maasgouw gaan nemen.

 • Vier 10 jaar Maasgouw mee!

  (21-02-2017)
  logo 10 jaar Maasgouw

  Onze gemeente bestaat in 2017 alweer 10 jaar. En dat willen we samen met de inwoners van onze 10 kernen vieren. Een heel jaar lang samen ervaren dat Maasgouw een gemeente vol kracht en pracht is.

 • Kermis Maasbracht in 2017 een week later

  (14-02-2017)

  Normaal gesproken zou de kermis in Maasbracht dit jaar samenvallen met de kermis in Swalmen. Veel exploitanten van attracties staan altijd op beide locaties. En dus moeten ze dit jaar kiezen. Dat betekent dat een (groot) deel van de attracties niet naar Maasbracht komt.

 • Bijdrage voor kinderen uit gezinnen met een gering inkomen

  (14-02-2017)

  Voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren is het belangrijk dat zij kunnen meedoen in de samenleving. Helaas is dat niet voor alle kinderen weggelegd, omdat hun ouders de kosten hiervoor niet kunnen betalen.

 • Shuffles als primeur voor Maasbracht

  (14-02-2017)

  In de Neutrale Hoek in Maasbracht is pas geleden een nieuw plein gerealiseerd tussen de brede school en appartementencomplex Mosam Terra. Voor de verlichting van het plein wilden we LED-verlichting. Ook moest het anders ogen dan standaard verlichting en moest de verlichting berekend zijn op de toekomst.

 • Fijne carnaval en kom veilig thuis!

  (14-02-2017)

  Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) heeft 2 campagnes met één groter doel: 0 verkeersslachtoffers. De CarnavalsBob Campagne richt zich specifiek op de carnavalsvierders. De campagne ‘Aandacht op de weg’ heeft te maken met rijgedrag in het algemeen.

 • Herinrichting Brachterbeek vordert

  (14-02-2017)

  De herinrichtingswerkzaamheden in Brachterbeek vorderen gestaag. Wel is door de voorbije vorstperiode een vertraging van 2 weken ontstaan. Eind vorig jaar werd gestart met de werkzaamheden, waarbij een aantal bomen werd gerooid en proefsleuven werden gegraven voor archeologisch onderzoek.

 • Fietsmaatje gezocht

  (14-02-2017)

  Het Steunpunt Vrijwilligers is op zoek naar een vrijwilliger die één keer in de week op woensdagmiddag met een bewoner van Sint Anna wil gaan fietsen. Het gaat om een mannelijke bewoner van middelbare leeftijd. De vrijwilliger fietst met de bewoner en samen maken jullie het onderweg gezellig door ook ergens wat te gaan drinken.

 • Omroep 3ML zoekt leden voor het PBO

  (13-02-2017)

  De lokale omroep 3ML verzorgt radio- en tv-programma's die in Maasgouw en Leudal via de reguliere kanalen te ontvangen zijn. 3ML heeft hiervoor een zendmachtiging van het Commissariaat voor de Media. De regelgeving is vastgelegd in de Mediawet.

 • Aanpak onrechtmatige bewoning

  (09-02-2017)

  De gemeente Maasgouw voert sinds 2012 een project uit om onrechtmatige bewoning van recreatiewoningen doelmatig en integraal aan te pakken. De afgelopen jaren zijn diverse resultaten geboekt op dit terrein.

 • Raadslid: iets voor mij?

  (02-02-2017)
  raadslid iets voor jou

  In maart 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. We kiezen dan de raadsleden die namens ons belangrijke beslissingen over Maasgouw gaan nemen.

 • Winter slaat toe: wat doet de gemeente?

  (12-01-2017)
  gladheid

  Koning Winter laat zich dezer dagen weer van zijn meest extreme kant zien. Kou, sneeuw, ijzel, hagel, opvriezen, de afgelopen dagen en weken hebben we ze allemaal zien passeren.

 • Extra uren hulp bij het huishouden voor incidenteel grondig werk

  (02-01-2017)

  Mensen met een beperking kunnen, onder bepaalde voorwaarden, vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hulp bij het huishouden krijgen. Het aantal uren voor ondersteuning is gebaseerd op normtijden in het normeringskader hulp bij het huishouden. Het huidige normeringskader is geëvalueerd. Gemeente Maasgouw heeft hiernaar samen met de gemeenten Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Archief